Followers

Monday, March 10, 2008

Rain in London..

London, is very beautiful. but it cant beat the amazing scenery that Ireland have. +) We tour london yesterday. Big Ben, London Eye, Tower Bridge.. Buckingham Palace.. and lastly, London Bridge. Saya ingin menceritakan kisah menarik disebalik London Bridge pada ini kali. =D ( ada 48mins lagi tinggal before pc ni logout automatically) ~Setelah kami berjalan2 di Kota London, destinasi akhir kami ialah London Bridge. Kak Pedot cakap, malam lagi lawa. So, dari senja kami main2 kat area situ. Pusing punya pusing, tak nampak2 lagi london bridgenye. Tower Bridge dah lalu. Lawa la.. tapi, london bridge dimana? Tergerak hati untuk menanya kak Pedot, rupa London Bridge tu macam mana? Semua pun nak pegi.. semua pun duk nyanyi2 lagu london bridge, TAPI SORANG PUN TAK TAHU RUPANYA BAGAIMANA! Tercengang sekejap. Kak Ida tanye, siapa ada poskad. Mesti ada gambar. Carik punya carik, tak jumpe. Pelik. Dalam peta cakap, kat depan tu jer. ~ Ternampak beberapa jambatan 'biasa' di depan jalan kami itu. Dengan confidentnya, dan lantangnya, saya telah berkata, "Takkan la London Bridge buruk mcm tu, mesti bukan punya lah! Buruk sangat!" Hm... dengan perasaan hampa dan penat, masing2 terus berjalan. Kak ida yg jalan depan skali, tiba2 terus berlari balik kearah kami dan cakap, "Ini lah London bridgenyer!! Ade tulis situh.." Saya pun,"Ya ampun... Buruk benor!" Nama jambatan tu tulis kat bawah jambatan. memang susah sangat nak nampak. Jambatan tu ada lampu warna merah kat tepi dia. tu pun sebelah jer. Ok ler... Kalo pegi siang, memang hampeh lah. Tak nampak mende pun yang best. x! Memang dari segi design, banyak je jambatan kat Malaysia tu lagi lawa. adeh.. Apasal lah sibuk2 famous sangat lagu London bridge tu. (mungkin sebab jambatannye tak seberapa, melalui lagu la kut yg di'best'kan) Pengajaran dia, tengoklah gambar tempat nak pegi tu dulu before sibuk2 carik jalan. Hahaha// -Im at a cyber cafe in Queensway, dekat Malaysian Hall. Sangat jakun dengan makanan Malaysia yang sangatlah sedap. Semalam lunch, dah £6. Hari ni, £7. Tapi, sangat gumbira! Kami amik sambal belacan, makan lauk ikan Patin, hari ni ada lauk sambal petai dengan udang.. wah.. beraye makan! Jumpa student advisor JPA, En.Adib, belanja kami makan, kuewtiaw goreng, laksa, kueh hijau, kueh kuning..(taktau nama kueh lah.. lol) keropok lekor, goreng pisang.. hoho.. dapat minum teh ais lagi.. +D Saya punya flight ke Geneve,Swiss esok pagi. So, kene naik last train lah ke Airport Stansted. tidur disana. -Hanya tinggal saya, dan Husna.

2 comments:

Anonymous said...

I used to get this advise from your mom years ago when I was in US ... "You should take avantage of your young age to explore and do things that you want to do"...she must have meant doing good stuff. Well I did that. So, when people ask...you can say..."Yes, been there"..."Done that".... Now, you are going thru the same cycle again. So, have fun. Take care too.

Makcik Faridah said...

That was from your aunt.